Rotterdam Cool Port

In de haven van Rotterdam is een uniek gebouw opgeleverd: Coolport. Het gebouw, dat gekarakteriseerd kan worden als grote koelkast, biedt ruimte voor opslag van duizenden pallets groenten en fruit die vanuit het buitenland op- en overgeslagen worden.

STbenelux verzorgde in samenwerking met Elektro Internationaal de energievoorziening. Een van de twee transformatoren van 2,5MVA voedt de drie vriescellen en de andere verzorgt al het licht en overige kracht.

Bijzonder is dat de hoofdverdeler een nieuw concept is van Rittal met een onderinliggend railsysteem. Dit is gebouwd door Elektro Internationaal.

De geleverde railkokervoeding is als een lint door STbenelux door het gebouw aangelegd en voorziet zo de tien subverdelers van spanning.

De railkoker is als zichtinstallatie onder het verlaagde plafond aangelegd, gecombineerd met het kabeldraagsysteem. Dit geheel is aangelicht door de allernieuwste dimbare LED-buisverlichting die per lichtlijn in sterkte kan worden geregeld. Op de witte wanden vormen de vijf kleinere aftakkasten met hun rode kleur een mooi contrast!

 

Bekijk de infographic (http://www.stbenelux.nl/pg-28926-7-124877/pagina/project_coolport.html)

 

Terug naar het projectoverzicht. (http://www.stbenelux.nl/tp-28926-2/projecten)

 

 

Coolport Coolport