Nieuw datacenter NEP

NEP voorziet haar opdrachtgevers van de technologie, de mensen en de knowhow die het mogelijk maken de grootste evenementen ter wereld te produceren en distribueren. Het mediatechnologiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van outsourced productieoplossingen en levert verschillende producten en diensten voor remote- en centralized production, studioproductie, playout, video display, host broadcasting, postproductie, media asset management, Digital Media Services en end-to-end OTT oplossingen.

Dankzij NEP’s unieke internationale infrastructuur, kan NEP haar services wereldwijd locatieonafhankelijk aanbieden. De innovatie hubs van NEP – verspreid over de wereld te vinden en met technische faciliteiten als downlink, connectiviteit, datacentra en master control room – staan via een cloud-based IT infrastructuur altijd met elkaar in verbinding.

Energietransport en -distributie
Door het groeiende aantal opdrachten en om in te spelen op de toekomst moet er een nieuw datacenter (C) op het Media Park te Hilversum worden gerealiseerd.

In opdracht van installateur Hamer B.V. - die NEP bij deze opdracht volledig ontzorgt op het gebied van koeling en elektrotechniek - is STbenelux aan de slag gegaan met het inmeten, ontwerpen en implementeren van de benodigde railkokerverbindingen voor energietransport.

STbenelux leverde het railkokerpakket van het fabricaat Canalis (Schneider Electric) om de aansluitingen te maken tussen de energiedistributiepanelen van expertisepartner Elektro Internationaal. Zo’n 90 meter rail werd uitgevoerd in het type KTA van 2.000A om alle verbindingen tussen de hoofdschakelborden te realiseren. Daarbij werd ook een speciale onderdoorgang tussen twee panden voorzien van rail om de NSA - dat in een ander gebouw staat- aan te sluiten op de nieuwe datahal. In de datahal zelf is gewerkt met een lichtere versie railkoker (KSA/160A). Bij alle rail is extra aandacht besteed aan het aanzicht door de koppelstukken uit te lijnen en synchroon op te hangen.

Paneelbouwer Elektro Internationaal leverde in opdracht van Hamer een HV NET, een HV NSA en een HV voor de datazaal, allemaal in het fabricaat Okken van Schneider Electric. Daarnaast nog twee UPS-panelen in Prisma P en 5 onderverdelers in Prisma GK. 

Het is de verwachting dat fase 2 en 3 van de uitbreiding van de datafaciliteiten van NEP de komende 2 jaar zullen worden gerealiseerd. 

 

Terug naar het projectoverzicht. (http://www.stbenelux.nl/tp-28926-2/projecten)

 

 

Foto 25-02-19 14 36 26 Foto 25-02-19 14 36 26
NEP colo NEP colo
NEP EI HVnet aansluiting rail NEP EI HVnet aansluiting rail
NEP HV UPS NEP HV UPS