Bochtenwerk bij Westfort

Geen bochten afsnijden en zeker niet te kort door de bocht, maar een subtiele knik. Jawel, zelfs met railkoker behoort ’bochtenwerk’ tot de mogelijkheden! Dat heeft STbenelux kunnen laten zien tijdens de nieuwbouw van vleesverwerker Westfort te IJsselstein.

Na de afgelopen maanden al diverse railen van 5000A en 2500A te hebben geïnstalleerd zijn in het laatste deel van ons project nog eens een 800A, 1600A en een 3200A railkoker aangelegd. Deze 3200A rail, door Kenter deels ingebouwd in hun Compactstation, is een IP68 gegoten rail die op een speciaal hiervoor gefabriceerde draagconstructie oversteekt tot in het pand en daar als stijgleiding omhoog gaat, door diverse ruimtes heen tot onderin de HVK op de tweede verdieping.

In sommige ruimten werd vereist dat de rail ook afgespoten moet kunnen worden. Dit zijn uitdagingen die prima opgelost kunnen worden door gebruik te maken van de IP68 Schneider KRA rail.

Vanuit de hoofdverdeler vervolgden we het traject met ruim 50 meter 1600A rail, met ’knikwerk’ de karakteristieke kromming van het pand volgend, tot bovenin de onderverdelers.
Juffermans ontwierp de rvs constructie voor de montage van de rail. Montageploegen van ETDV en Cablespace monteerden de rail af.

We kijken terug op een uitdagend maar vooral interessant project!

 

Terug naar het projectoverzicht. (http://www.stbenelux.nl/tp-28926-2/projecten)

 

PrtScr capture_19 PrtScr capture_19