Bosal Vianen

Blindosbarra: railkoker met historie

Begin dit jaar werd ons gevraagd om in een nieuwe productiehal van Bosal te Vianen twee lijnen railkoker te installeren. Natuurlijk wilden we dat en een afspraak was snel gemaakt. Tijdens de opname op locatie bleek dat in de bestaande hal al een aantal railkokersystemen in gebruik is en de opdrachtgever hiervan ook nog aftakkasten had liggen. Het verzoek was dan ook om hetzelfde product te installeren en hoewel wij dit merk nog niet toegepast hadden was dat voor ons als railkokerspecialist natuurlijk geen probleem.

 

Blindosbarra BS railkoker wordt sinds 1943 geproduceerd door het Italiaanse Pogliano en is op grote schaal toegepast in de productielijnen van diverse autofabrikanten waaronder de Fiat-fabrieken. Dit klassiek Italiaans merk kenmerkt zich door haar metaalkleurige behuizing en creëert daarmee echt een industriële uitstraling. Het is een makkelijk te verwerken railkoker met een wat afwijkende fase-volgorde, maar daarom niet minder in prestatie en betrouwbaarheid. 

Het aangelegde systeem gaat alle machines binnen de twee nieuwe productielijnen van stroom voorzien door middel van aftakkasten. De aftakkasten mogen wat ons betreft liever met automatentechniek zijn, zekeringen zijn bij Blindosbarra nog steeds de standaard.

Met plezier, trots en weer een ervaring rijker kijken wij terug op dit leuke project, gerealiseerd met een merk dat de nodige historie heeft, terug gaande tot de jaren 60!

De Nederlandse Bosal groep produceert en levert uitlaten, katalysatoren, dieselpartikelfilters (DPF) en trekhaken voor eerste montage of original equipment (OE) markt en de vervangingsmarkt. De Bosal groep levert daarnaast fietsendragers en dakdragers.

 

Terug naar het projectoverzicht. (http://www.stbenelux.nl/tp-28926-2/projecten)

 

 

IMG_20210329_122018 IMG_20210329_122018
IMG_20210329_123547 IMG_20210329_123547